Békés megye vezető hírek

Megújult a mezőkovácsházi munkaügyi központ

Megújult a mezőkovácsházi munkaügyi központ

Szép, új épületben bonyolíthatja az ügyfélfogadást mostantól a Békés Megyei Kormányhivatal Mezőkovácsházai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának Alkotmány utcai épülete.

Végre méltó helyszíne lett az ügyfélfogadásnak a mezőkovácsházi munkaügyi központ, melyet európai uniós forrásból újítottak fel. Ennek következtében a gáz- és a villany felhasználása is felére mérséklődhet – adta hírül a beol.hu.

A hivatalvezető Béni Attila az átadáson elmondta: az épület már 25 esztendeje működik munkaügyi központként. Felújítására csak most került sor.

Megújult a mezőkovácsházi munkaügyi központ

Megújult a mezőkovácsházi munkaügyi központ

A leszakadó térségben a foglalkoztatás elősegítése elengedhetetlen: képzett munkaerőt kell biztosítani a munkáltatóknak, a fiatalokat pedig helyben kell tartani.

A kormányhivatal főigazgatója, dr. Rákóczi Attila arról beszélt: amellett, hogy belül megújul a kormányhivatal, a középületek épületenergetikai fejlesztése is zajlik – írta meg a beol.hu.

Az energiamegtakarítás jelentős mértékben növelhető azzal, hogy felújítanak összesen 11 középületet - több mint 1,2 milliárd forintból gazdálkodhatnak.

Az Alkotmány utcai épületben a hőszigetelés lett felújítva, nyílászáró-csere történt és napelemes rendszert építettek ki – tudatta a beol.hu.

Fotó: beol.hu

B.A.