Békés megye vezető hírek

Megújul Gyulán a Leiningen utca is

Megújul Gyulán a Leiningen utca is

Csaknem 400 méteres szakasz felújítására nyújtott be pályázatot Gyula város önkormányzata – a Leiningen utca helyrehozása is régóta várat már magára.

Felújítanák a Gyulán a Leiningen utcát is – a helyreállítás csaknem 400 méteres szakaszt érintene.

Kónya István alpolgármester elmondta: az utca 29-es száma, illetve a Nürnbergi utca között levő részen nagyon sok autó jár, s a leterheltség miatt jelentősen romlott az úttest állapota – adta hírül a beol.hu.

A Leiningen utca mára repedezett, kátyús és az aszfalt is elöregedett.

Mint az alpolgármester elmondta, igen fontosnak tartják, hogy azokat az utakat, melyek Gyulán „gyűjtőútnak” számítanak, felújítják. Ebből a célból nyújtott be pályázatot az önkormányzat. A teljes fejlesztés összege ugyanis saját forrással és támogatással együtt 38 millió forint lenne – tudatta a beol.hu.

A Leiningen utca rendkívüli mértékben igénybe van véve, sokan arra veszi útjukat, ha Békéscsaba felé igyekeznek, de ezen a területen óvoda és bölcsőde is működik.

Kónya István hozzátette: hogy a közlekedés még biztonságosabb legyen, a helyiek kérésének is eleget téve gyalogátkelőhelyet is létesítenek a bölcsőde előtt – írta meg a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.