Békés megye vezető hírek

Megépül 2022-re az elkerülő Fürjesi út

Megépül 2022-re az elkerülő Fürjesi út

Korszerűsítik 2022-re a teljes Fürjesi utat Békéscsabán. Egy 5 milliárd forintos beruházás részeként kezdik meg a munkálatokat.

Teljes mértékben modernizálják a Fürjesi utat 2022-re – jelentette be az említett út és a Csanádapácai út kereszteződésében Békéscsabán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Hanó Miklós, a város alpolgármestere.

Az út összeköti majd egymással a már épülő M44-est, a 44-es, 47-es, valamint a 4432-es, Csanádapáca irányába tartó utakat, vagyis tulajdonképpen elkerülő lesz – tudatta a beol.hu.

2022-re elkészül a Fürjesi út felújított változata

2022-re elkészül a Fürjesi út felújított változata

A Fürjesi út valamikor a Szabadság termelőszövetkezethez tartozott, s miután az megszűnt, a Békéscsabához került – mondta el Hanó Miklós. Már az 1990-es években szó volt a korszerűsítéséről, mely most a Modern Városok Program keretében jöhet létre, 5 milliárd forintos beruházás részeként.

A Fürjesi úton igen nagy a forgalom, a teherautók már jelenleg is ennek segítségével kerülik el Békéscsaba belvárosát – adta hírül a beol.hu.

Herczeg Tamás véleménye szerint a modern Fürjesi út tehermentesíteni a centrumot, mivel azokat a kamionokat és egyéb járműveket, melyek a megye déli részéből jönnek vagy oda tartanak, erre az útra terelnék – s sok közülük a mezőgazdasági gép, illetve terményszállító. Innen a járművek a 47-est, a 44-est és az M44-est is azonnal el tudnák érni. Segítene a megújult út a Jamina városrészben élőknek is a főutak elérésben – tudatta a beol.hu.

A Fürjesi út kétszer egy forgalmi sávval, másodrendű útként működik majd, 444-es számmal.

Fotó: beol.hu

B.A.