Békés megye vezető hírek

Még hetekig csak sárga lámpa lesz a belvárosban Békéscsabán

Még hetekig csak sárga lámpa lesz a belvárosban Békéscsabán

Fokozott türelemre van szükségük az embereknek a Békés megyei székhelyen. Gázvezeték-építés miatt a városban lezárták a Bánszki utca egyik forgalmi sávját, s ez várhatóan egy ideig még így marad.

Gázvezetéket építenek Békéscsabán, a Bánszki utcában, ahol emiatt az egyik forgalmi sáv le van zárva. A munkálatok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint még november 10-ig eltartanak – írta meg a beol.hu.

Sok ember panaszkodott ugyanakkor, hogy a Derkovits sor és az Árpád sor kereszteződésében valóságos káosz van, mióta folyik az építkezés. A jelzőlámpák csak sárgán villognak, más jelzések még ennyire sem működnek.

Gázvezeték-építés miatt csak sárga lámpák villognak a belvárosban

Gázvezeték-építés miatt csak sárga lámpák villognak a belvárosban

A közútkezelő tájékoztatása szerint a Bartók Béla út–Szabadság tér–Dózsa György úti csomópontban állandóan működnek a lámpák.

A Bánszki utca–Derkovits sor–Penza lakótelep csomópontban, illetve a Bánszki utca–Árpád sor csomópontban a forgalomirányító jelzőlámpákat azért váltották sárga villogóra, mert le van zárva a szélső sáv, emiatt pedig a forgalom feltorlódott a rendőrségnél lévő, Bartók Béla út–Szabadság tér–Dózsa György úti kereszteződésig – tudatta a beol.hu.

A torlódás tehát így megszűnt, ám az embereknek további fokozott figyelemre és türelemre van szükségük.

A lámpákat természetesen a munkálatok befejeztével visszakapcsolják.

Fotó: Bencsik Ádám

B.A.