Békés megye vezető hírek

Medgyesegyháza fejlesztési elképzelései jól illeszkednek a kormányprogramhoz - interjú Ruck Márton polgármesterrel

Medgyesegyháza fejlesztési elképzelései jól illeszkednek a kormányprogramhoz - interjú Ruck Márton polgármesterrel
Békés megyei körképünk során szeretnénk bemutatni a megye jelentősebb településeit, azok régi-új polgármestereinek terveit a városukkal kapcsolatban, összhangban az új kormány elképzeléseivel. Ruck Márton, Medgyesegyháza polgármestere is válaszolt a kérdéseinkre.

Ruck Márton


- Mire fekteti a fő hangsúlyt Medgyesegyháza polgármestereként az elkövetkező ciklusban?
- Elsősorban az önkormányzat működését kell hatékonnyá tenni, az intézményi rendszer átszervezésével. A helyi vállalkozásoknak kell segítséget nyújtani a fejlesztéseik megvalósításához, hogy ez által új munkahelyek jöjjenek létre. Az önkormányzati beruházásokba be kell vonni a helyi vállalkozókat, hogy minél magasabb árbevételhez jussanak, a meglévő munkahelyek megőrzésre kerüljenek, és az önkormányzat magasabb adóbevételekhez juthat.

- Mely fő beruházások, fejlesztések a legsürgetőbbek?
- A legjelentősebb beruházások, amit a következő évekre tervezünk, a szennyvízberuházás, melynek révén 100 %-os lesz a város szennyvíz csatornával ellátott területek aránya, a beruházás tervezett költsége 800 Millió Forint. Várhatóan 2012-ben elindulhat az ivóvízjavító program több mint 300 Millió Forint bekerülési költséggel.

Evangélikus templom Medgyesegyházán

Evangélikus templom Medgyesegyházán

Ezeken a nagy beruházásokon túl szeretnénk a városközpontjának parkjait és sétányait felújítani, illetve újakat építeni. Tervezzük az intézmények energiafelhasználását racionalizálni, fűtésrendszerek korszerűsítésével, nyílászárók cseréjével, homlokzatok szigetelésével, és alternatív energiák felhasználásával.

Medgyesegyháza madártávlatból

Medgyesegyháza madártávlatból

- A kormánytól miben vár esetleg együttműködést, segítséget?
- Medgyesegyháza fejlesztési elképzelései jól illeszkednek a kormányprogramhoz, és ehhez szükséges források részben az Új Széchenyi Terv keretében rendelkezésre állhatnak, valamint további pályázati kiírások lehetőséget fognak teremteni fejlesztési elképzeléseink megvalósításához.


MCOnet-Kovács Tünde