Békés megye vezető hírek

Másodszor is megyenapot tartanak Békéscsabán

Másodszor is megyenapot tartanak Békéscsabán

Tavaly volt az első, s a sikerre való tekintettel másodszor is megrendezik Békésben a Megyenapot, sőt idén kifejezetten erre az alkalomra készítenek tortát.

Másodszor is megrendezik a Megyenapot Békéscsabán. A Főtéren 2017. szeptember 2-án tartandó rendezvénynek először 2016-ban adott helyet a város, idén pedig újdonságokkal is készülnek.

Az esemény a Békés Megyei Önkormányzat szervezésében jön létre. Zala Mihály, a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke nemcsak a szervezőkről, hanem a várható programokról is beszélt – tudatta a beol.hu.

Ismét Megyenap helyszíne lesz Békéscsaba főtere

Ismét Megyenap helyszíne lesz Békéscsaba főtere

A zenés felvonulás ezúttal is reggel 9 órakor indul majd a Csaba Centertől a rendezvény helyszínére. Lesz tombola, sőt idén tortával is készülnek, kimondottan erre a napra. Az akácmézes baracktortát bizonyára sokan várják izgalommal.

Saját kultúrájából egy szeletet hoz magával az az öt nemzetiség, amely 150 fővel lesz majd jelen a Megyenapon. A díszvendég Nagyszalonta lesz, ők színházi előadást is adnak. A Napsugár Bábszínház gondoskodik a gyerekek szórakozásáról, stand up műsorral Beliczai Balázs szolgál - írta meg a beol.hu.

Az esemény házigazdájának B. Imre Juliannát kérték fel.

Bemutatásra kerülnek a Békés Megyei Értéktárban található tárgyak, ezeket külön faházakban lehet majd megnézni – mesterség bemutatókkal és kiállításokkal szeretnék megismertetni ezeket a közönséggel.

A Megyenapon Békés legnagyobb kézműves vásárán és termelői piacán nézelődhetnek majd a résztvevők. Idén a tavalyinál hússzal több, 70 kézműves képviselteti magát - tudatta a beol.hu.

B.A.