Békés megye vezető hírek

Közel 30 kilométernyi szakasz újult meg Gyulán

Közel 30 kilométernyi szakasz újult meg Gyulán

Megújult több külterületi út a Békés megyei városban, csaknem 30 kilométer hosszan. Az újításokat az önkormányzat és a gazdák együtt vitték véghez Gyulán.

A mezőgazdaságban dolgozók, a külterületeken élők, de a kikapcsolódásra vágyók is egyre sűrűbben használták azt a közel 30 kilométernyi dűlő utat, melyet most a gyulai önkormányzat és a gazdák együttműködésével sikerült felújítani – adta hírül a beol.hu.

Az utak javításáról dr. Görgényi Ernő polgármester Facebook-oldalán is beszámolt, kiemelve, hogy a gazdák önkéntes munka keretében segítették a karbantartást.

Az érintett útszakaszokat a lehetőségekhez képest a legjobban karban kell tartani – jegyezte meg Veres András önkormányzati képviselő, aki az akció egyik fő szervezője. Kiemelte, hogy ezt a munkát nagymértékben segítette az önkormányzat, vállalva a gyomok, a belógó cserjék lezúzását, valamint a gyérítésüket. Ezekre szükség van, mert a földutak általában nem túl szélesek, s a növények árnyékolják jelentős részüket. A föld így nedves marad, s az utak zsugorodnak – írta meg a beol.hu.

A város által végzett ritkítást követően Béres Imre, Kempf István, Burján Zoltán, Veres Attila és Veres András összefogott, hogy a karbantartást folytassa tárcsázással, gréderrel – tudatta a lap.

Részt vállalt a munkából a Gyulai Agrár Zrt. is, mely sokat tesz a külterületi utak használhatóságáért.

Gyula hazánkban a 15. olyan település, mely a legméretesebb közigazgatási területtel rendelkezik – tudatta a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.