Békés megye vezető hírek

Könnyebb lett a szívbetegek ellátása Orosházán

Könnyebb lett a szívbetegek ellátása Orosházán

Hatékonyabban tudják ellátni a betegeket az Orosházi Kórházban, mióta az intézmény négy darab mobil holter EKG-készülékhez jutott.

Kisebb, könnyebb és hatékonyabb az új berendezés: négy, összesen 2,5 millió forint értékű mobil holter EKG-készüléket kapott az Orosházi Kórház kardiológiája. A készülékek egy hétig képesek akkumultárorral üzemelni, diagnózisuk pedig pontosabb és gyorsabb, vagyis a betegek gyógyulása is hatékonyabb lett általuk – adta hírül a beol.hu.

Az adatokat a nap 24 órájában rögzíti – mondta el dr. Dani Győző szakágvezető a lapnak, aki hangsúlyozta, nagy előny, hogy ilyen eszközt alkalmazhatnak, mivel van néhány olyan ritmuszavar, mely napjainkban igen gyakori, de a hagyományos EKG-vizsgálat kevésbé mutatja ki.


Hatékonyabban kezelhetők a betegek az új készülékek használatával

Hatékonyabban kezelhetők a betegek az új készülékek használatával

A négy mobil holter EKG-készüléket a páciensek haza tudják vinni, kisméretű, súlya nem nehéz, s a testre lehet csatolni azt, s ezt követően állandóan rögzíti a szív működési adatait – írta meg a beol.hu.

A készülékhez adatelemző szoftver is van, amely biztosítja a gyorsabb és összetettebb vizsgálati eredményt. Ráadásul ki tudja szűrni a mozgás közben létrejövő zajokat - ezeket nem zavarják az eredményt.

A pontosabb diagnózisok mindenesetre már lehetővé tették, hogy az elmúlt hetekben idejében felismerjenek egy ritmuszavart, s a beteget pacemakerrel látták el – mondta el dr. Dani Győző.

Az eszközök beszerzéséhez egyébként cégek, magánszemélyek és az Orosházi Kórház Alapítványa járult hozzá – tudatta a beol.hu.

Fotó: CS.I.

B.A.