Békés megye vezető hírek

Komoly károkat okozott a vihar Békésben is

Komoly károkat okozott a vihar Békésben is

Békés megyét sem kímélte a június 12-i vihar: az este tomboló szél és eső miatt szerte az országban háromszázszor hívták a tűzoltókat, a legtöbb beavatkozásra Békés, Bács-Kiskun és Pest megyében volt szükség.

Alaposan megterhelte a tűzoltókat országszerte a június 12-én este lecsapó vihar. Különösen Pest-, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében keletkeztek károk: kidőltek fák, letörtek ágak, házakra, autókra estek rá vagy éppen utakra zuhantak – adta hírül a beol.hu.

Több helyen az áramszolgáltatás is megszakadt – Békés megyében közel 12 ezer 500 fogyasztó nélkülözte az áramot. A szolgáltatók másnap is dolgoztak az üzemzavar elhárításán.

Békés megyében ágak szakadtak le, faszerkezetek dőltek össze a viharban

Békés megyében ágak szakadtak le, faszerkezetek dőltek össze a viharban

Békésben az éjszakai vihar miatt 60 esetben hívták a tűzoltókat. Különösen Békéscsabáról, valamint a megye délen fekvő településein érkeztek segítségkérések kidőlt fák, leszakadt ágak, autókra borult fa miatt – tudatta a beol.hu.

Az áram kimaradása miatt több bolt ki se nyitott. A városközpont egy része szinte megbénult, több helyre becsapott a villám. Bizonyos helyeken áram ugyan van, de internet nincs.

Gyulán ugyancsak kidőlt fa, nagyobb ágak törtek le, de anyagi kárról és személyi sérülésről nem érkezett jelentés. A virágok, ágak, gallyak ugyanakkor szerte-szét hevertek a városban, eltakarításuk is időt vesz igénybe – írta meg a beol.hu.

Gyulán a kisebb dugulások és több helyen áramszünet nehezítette a mindennapi teendők ellátását, de június 13-a reggelére javult a helyzet.

B.A.