Békés megye vezető hírek

Komoly fejlesztés Sarkadon

Komoly fejlesztés Sarkadon

Jelentős újítások előtt áll a Békés megyei település. Sarkadon bicikliút és gyalogút, valamint parkolók és zebrák is létrejönnek a közeljövőben.

Komoly fejlesztés várható Sarkadon: dr. Mokán István polgármester a közelmúltban beszámolt arról, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében csaknem 150 millió forint támogatást nyert a város, melyből számos újítást fognak megvalósítani – írta meg a beol.hu.

A képviselőtestület a napokban választotta ki, ki végezze majd a beruházást, öt céget kértek fel az ajánlattételre, s ketten éltek az ajánlattal. Végül a testület a sarkadi embereket is foglalkoztató Futizo Kft. mellett döntött. A szerződést a közeljövőben meg is kötik.


Sarkadon több gyalog-, bicikliút és parkoló is létesül

Sarkadon több gyalog-, bicikliút és parkoló is létesül

Sarkadon ennek eredményeképppen egyesített gyalog- és biciklút létesül majd 340 méteren, térkő burkolattal, a Kossuth utcától a Roni pékségig. Parkolók készülnek a Gyulai úti általános iskolánál, a Kossuth utcában a Nagy Imre utca és az Árpád fejedelem tér között, illetve a városháza szomszédságában, ahol több mint negyvenre van szükség.

Három zebra is készül majd, a Gyulai úton az újteleki városrészben, a Kossuth utcában, a járási hivatal és a római katolikus templom között található szakaszon.

Biciklitárolók is lesznek, a Gyulai úton, az Éden-tónál, a polgármesteri hivatalnál, de pihenőhelyek is létesülnek a Gyulai úti, valamint a Sarkadkeresztúri kerékpárút mentén – írta meg a beol.hu.

Fotó: sarkad.hu - beol.hu

 B.A.