Békés megye vezető hírek

Költséghatékonyabban fűtik majd a megyei könyvtárat Békéscsabán

Költséghatékonyabban fűtik majd a megyei könyvtárat Békéscsabán

Már zajlik a békéscsabai megyei könyvtár épületének modernizálása: várhatóan nyáron ér véget az 500 millió forintos beruházás, melynek eredményeképpen a fűtés is jóval korszerűbb lesz.

A tervek szerint nyáron fejeződik be a megyei könyvtár korszerűsítése Békéscsabán – a beruházás 500 millió forintba kerül, de ennek keretében a fűtési rendszert is felújítják – írta meg a beol.hu.

Jelenleg a nyílászáró-csere és a szigetelés zajlik. A kivitelezés nemsokára az 50 százaléknál tart, vagyis a fele készen lesz – számolta be dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője.


Korszerűsítik a békéscsabai megyei könyvtárat

Korszerűsítik a békéscsabai megyei könyvtárat

Ennek során átalakítják a fűtési és a hűtési rendszert, 50 kilowattos napelemeket telepítenek, akadálymentesítenek, 120 nyílászárót cserélnek ki és 2200 négyzetméteren zajlik majd a szigetelés.

A felújítás 2020 július elején kezdődött el, s eddig elkészültek a gépészeti munkálatok, valamint a kapcsolódó villanyszerelés. Mint azt Csóti Tibor, a békéscsabai Galéria Invest Kft. projektvezetője elmondta, a próbaüzem jelenleg zajlik – tudatta a beol.hu.

A könyvtár várhatóan sokat spórol majd az üzemeltetési költségeken.

A szigetelés és a klinker burkolat ellenére az épület egyedi jellege természetesen megmarad – tette hozzá a projektvezető.

Fotó: Lehoczky Péter

B.A.