Békés megye vezető hírek

Ki végzi majd a személyszállítást Békéscsabán?

Ki végzi majd a személyszállítást Békéscsabán?

A buszközlekedés közszolgáltatásnak minősül – A szerződés azonban 2017 végén jár le a békéscsabai önkormányzat és a DAKK Zrt. volántársaság között. Kérdés, hogy megújítják-e.

Autóbusz-közlekedésre szükség van. A közszolgáltatásnak minősülő feladatot eddig a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt. látta el Békéscsabán.

Szerződését azonban az önkormányzattal meg kell újítani, mivel az lejár az év végén. Szarvas Péter polgármester közölte, hazai jogszabály és az európai uniós szabály is létezik arra az esetre, mi a teendő ilyenkor. Azzal a céggel kell egyeztetni, amely legnagyobb valószínűséggel képes a szolgáltatás ellátásra.

Ismét a DAKK Zrt. esélyes ellátni a békéscsabai tömegközlekedést 

Ismét a DAKK Zrt. esélyes ellátni a békéscsabai tömegközlekedést

A DAKK Zrt-vel a műszaki és pénzügyi feltételek, valamint a menetrend is szóba kerül majd. A polgármester bízik benne, hogy 2 évvel meghosszabítható a szerződés – írta meg a beol.hu.

Amennyiben a feleknek nem sikerül megegyezni, a város élhet a jogszabály nyújtotta lehetőséggel, s kijelölhet egy másik céget a személyszállítás biztosítására.

A lényeg az, hogy a tömegközlekedés akadálytalan és megoldott legyen.

Saját vállalat esetén – amelyre vannak példák -, egy átállás és egy 550 millió forint összköltségű cég létrehozása legalább másfél, 2 évbe telne. Komoly előkészítést igényelne, de ilyenekről nincs szó a Békéscsabán – adta hírül a beol.hu.

Fotó: dakk.hu

B.A.