Békés megye vezető hírek

Kezdődnek a munkálatok Békéscsabán

Kezdődnek a munkálatok Békéscsabán

Noha 2017 végén már átadták a munkaterületet, néhány dokumentum hiányában a munkálatok csak most startolnak a Békés megyei székhely belvárosában.

Kezdődik a belváros rehabilitációjának harmadik üteme Békéscsabán. A városfejlesztési nonprofit kft. azt a tájékoztatást adta, hogy bár a munkaterület átadása-átvétele megtörtént 2017 decemberében nem kezdték el ténylegesen a munkát, azok most, 2018 januárjában indulnak el – írta meg a beol.hu.

Kezdődik Békéscsabán a belváros felújításának harmadik üteme

Kezdődik Békéscsabán a belváros felújításának harmadik üteme

Dr. Sódar Anita cégvezető elmondta, hogy 1 milliárd forintot nyert a fejlesztésre az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Felújítják majd a Széchenyi-ligetet: korszerűsítés várható, valamint a játszótér és az illemhely rendberakása. Megújulnak a sétáló utak és a futópálya. Zöldfelületeket növelnek a Gőzmalom téren, az Aradi vértanúk ligetében és a Beliczey-kertben – tudatta a beol.hu.

Megszépül a munkálatok keretében az Élővíz-csatorna menti szoborsétány is, de az utcabútorok és a járda is fel lesz újítva.

Ugyancsak rendbehozzák a Kossuth téren a régi állomás épületét és felújítják a Hunyadi teret, ahol szebb parkolók kialakítására is sor kerül. Korszerűsítik majd a közvilágítást és térfigyelő kamerákat is kihelyeznek – adta hírül a beol.hu.

Fotó: bekescsaba.hu

B.A.