Békés megye vezető hírek

Kevesen látogattak el az új mezőberényi piacra

Kevesen látogattak el az új mezőberényi piacra

Április 7-én újra nyitott a piac Mezőberényben. A várakozásokhoz képest azonban jóval kevesebb ember jelent meg bevásárolni. A polgármester szerint a településen nincs koronavírus-fertőzött.

Újranyitott a mezőberényi piac, melyet ezen a napon meglátogattak ugyan vásárlók, de korántsem annyian, amennyire számítottak. Mezőberény polgármestere, Siklósi István elmondta: koronavírussal fertőzött személyről továbbra sincs információjuk a városban, ám a piacra a vártnál kevesebben érkeztek – írta meg a beol.hu.

Hatósági karanténba 11 embert helyeztek, önkéntesbe pedig 7 személy vonult. Ugyancsak 11 idős ember kért segítséget – tudatta a beol.hu.


A hatósági és önkéntes karantént eddig összesen 18 fő hagyhatta el.

A piacon vásárlók kevesen voltak és fegyelmezetten nézelődtek, válogattak, remélik, hogy ez így is marad – mondta a polgármester.

A mezőberényiek egyébként összefogtak, egyre többen készítenek maszkokat is: önkéntesek, közfeladatot ellátó személyek, közfoglalkoztatási programban résztvevők. A polgármester a lakókat arra biztatja, maguk is készítsenek védőfelszerelést.

Siklósi István kiemelte: a fiataloknak is komolyan kell venniük a helyzetet. Azok, akik kinn fociznak, értsék meg, hogy csak oda menjenek, ahova feltétlenül szükséges – írta meg a beol.hu.

B.A.