Békés megye vezető hírek

Jelentős beruházás: megszépül Gyomaendrőd

Jelentős beruházás: megszépül Gyomaendrőd

Megújítják a Békés megyei város főterét – az átalakítással a Szabadság tér és a Hősök útja egy szakaszát is megszépítik, de a beruházásnak része lesz a liget és a városi sportcsarnok bizonyos területe is.

A jelek szerint a lakosság nagy részét érinti majd az a negyedmilliárd forintos beruházás, melynek keretében megújul Gyomaendrőd főtere, a Szabadság tér és a Hősök útja egy szakasza, de a liget és a városi sportcsarnok bizonyos részei is – tudatta a beol.hu.

A Szabadság teret letérkövezik, parkoló-felújítást és akadálymentesítést terveznek. A református templomtól a Kner térig újra burkolják a járdát, az úttestet is felújítják az érintett szakaszon. A munkálatokhoz kapcsolódóan megoldják a csapadékvíz elvezetését is ezen a részen – írta meg a lap.

Kivilágított gyalogos sétány valósul meg a kormányablak-bejárat és a Varga Lajos Sportcsarnok között. Toldi Balázs polgármester elmondta: a fejlesztés célja, hogy színteret alakítsanak ki a közösségi életnek, s a városi környezetet rendezettebbé tegyék.

Az Erzsébet ligetben a zöld felület és a játszótér szépül meg.  

A felújítás összesen 1500 négyzetméter felület burkolását, valamint legalább 7 ezer négyzetméter zöld felület rehabilitációját foglalja magába.

A munkálatok január végén kezdődtek el, s várhatóan 2020 szeptemberében fejelődnek be – írta meg a beol.hu.

Fotó: Balázs Anett

B.A.