Békés megye vezető hírek

Határon átnyúló fejlesztés Gyomaendrődnél

Határon átnyúló fejlesztés Gyomaendrődnél

Békés és Arad megye pályázatot nyújtott be közúthálózat fejlesztésére – ennek kapcsán Gyomaendrőd képviselő-testülete úgy határozott, közel 2 millió forintot biztosít a határon átnyúló tenderhez.

Akár körforgalom is épülhet a fejlesztési forrásból: Gyomaendrőd önkormányzata úgy döntött, 1,8 millió forintos önerőt nyújt egy tenderhez, mely átnyúlik a határon. Békés megye és a romániai Arad megye ugyanis pályázatott nyújtott be közúthálózat fejlesztésére – adta hírül a beol.hu.

A beruházás Békés megyében lényegében csupán tervezésben valósul meg, Gyomaendrőd ennek részese egy sokkal korábban lefektetett döntés miatt – mondta el Toldi Balázs polgármester.

A folyamat során több, közúthoz köthető csomópontot átterveztetnének, illetve amelyhez önkormányzati vagy több más út csatlakozik. Körforgalmat építenének például a gyomaendrődi Hősök terénél levő kereszteződéshez – tudatta a beol.hu.

A terveztetés teljes összege 38 millió forint a pályázathoz kapcsolódóan, s ehhez az endrődi önkormányzat 1,8 millióval járul hozzá. A pénzt a 2020-as költségvetési rendeletben különítik majd el a célra – adta hírül a lap.

B.A.