Békés megye vezető hírek

Három kilométernyi út újult meg Gyula és Furta között

Három kilométernyi út újult meg Gyula és Furta között

Több mint 526 kilométernyi út felújítása kezdődött el 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül, ennek keretében újítottak fel 3 kilométernyi utat Gyula és Furta között is.

Két évvel ezelőtt, 2018-ban indította el országos szinten a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az utak felújítását: összesen több mint 526 kilométerét.

Békés megyében ez 24,7 kilométert érintett, s most elkészült a Gyula és Furta közötti, 4219-es jelzésű út felújítása is, amely csaknem 3 kilométer, a Közlekedésfejlesztés Békés megyében I. elnevezésű projekt részeként – tudatta a beol.hu.

Ezzel együtt a jelzett úton más, további megyei felújítások is történnek. A társaság ehhez a 3,613 milliárd értékű EU-s, vissza nem térítendő támogatást veszi igénybe.

Több út is megújul a fejlesztések keretében

Több út is megújul a fejlesztések keretében

A beruházás csaknem 635 millió forintból valósult meg, a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező által – írta a beol.hu.

Gyula és Furta között az összekötő út több szakaszát javították: a 38+118, illetve a 40+618 kilométerszelvények között. A burkolatot két asztalt réteggel erősítették meg, kitisztították a földmedrű árkokat, új burkolatjeleket festettek fel és lecseréltek jelzőtáblákat is. Egyik autóbusz-öblöt bazaltbeton burkolattal látták el.

Az összekötő út 54+110, valamint 54+300 kilométerszelvények közötti szakaszán is zajlott munka: az összekötő út és a 42151-es jelzésű, sarkadi bekötő út (vagyis az Anti út) csomópontját egysávos körforgalommá fejlesztették, bevonták a Körösháti utcát is, mint negyedik ágat.

A körforgalom két ágán biciklis és gyalogos átvezetést hoztak létre, s mivel megújult a körforgalmi csomópont, több közművezetéket és a közvilágítást is átalakították – adta hírül a beol.hu.

B.A.