Békés megye vezető hírek

Halad az M44-es építése Kondoros és Békéscsaba között

Halad az M44-es építése Kondoros és Békéscsaba között

Az utat legkésőbb 2021 januárjában adnák át – ám a szakértők bíznak benne, hogy előbb is elkészül a Békéscsaba és Kondoros közötti, M44-es gyorsforgalmi útszakasz.

A remények szerint akár már 2021 januárja előtt átadhatják a Békéscsaba és Kondoros között haladó, M44-es gyorsforgalmi utat – mondta el Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója a bejárással egybekötött sajtótájékoztatón – tudatta a beol.hu.

A Kondoros és Békéscsaba közötti, 17,6 kilométeres útszakasz építése, kivitelezése Békés megyében jelenleg a leglényegesebb és legtöbbeket érdeklő fejlesztés – emelte ki Herczeg Tamás.

2019 októberében már átadták a forgalomnak a Kondoros és Tiszakürt közötti 62 kilométeres szakaszt, mely korszerű és jól használható lett – adta hírül a beol.hu.

Ezzel is egy régi álma teljesült a helyieknek, s ugyanígy várják a Békéscsaba és Kondoros közöttim út átadását. A beruházás ebben az irányban, valamint a Tiszakürtöt és Lakitelket összekötő részen is jól halad.

A kétszer kétávos Kondoros-Békéscsaba szakasz legkésőbb 2021 januárjára lesz készen, de talán egy kicsit korábban is megvalósulhat. Az M44-es út hatalmas jelentőségű, nemcsak az állandóan zon közlekedő Békés megyeiek miatt – számos befektető és kormányzati szereplő jelezte, hogy a szállítás és a személyforgalom szempontjából egyaránt nagyon fontos ez az út, hiszen biztosítja a térség gyors megközelítését – adta hírül a beol.hu.

Fotó: beol.hu

B.A.