Békés megye vezető hírek

Gyuláról indul az országos kórházi főzés

Gyuláról indul az országos kórházi főzés

Kampány indul Magyarországon, melynek keretében szakemberek bemutatják, milyen minőségi is lehet a betegétkeztetés. A Főzzük körbe Magyarországot! első programját Gyulán tartották.

Számos kórházban fog az elkövetkező hónapokban felbukkanni néhány szakember, akik a Főzzük körbe Magyarországot! országos kampány keretében mutatják be, hogy a jelenlegi eszközökkel és alapanyagokkal finom és minőségi ételeket lehet készíteni.

Az első programra Gyulán, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában került sor – írta meg a beol.hu.

A főzés célja a sajtó és a lakosság kritikáival szemben bebizonyítani, hogy a kórházi étkeztetés igenis lehet jó.

A kórházi étel jóízű és kellemes illatú is lehet - hirdeti a Főzzük körbe Magyarországot kampány

A kórházi étel jóízű és kellemes illatú is lehet - hirdeti a Főzzük körbe Magyarországot kampány

A kampány országos menedzsere, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-Alföldi Térségi Igazgatóságának igazgatója, dr. Hajnal Judit elmondta: a fenntartó nagyon sokat tesz azért, hogy a betegellátás javuljon. Ugyanakkor tudni kell: egy kórházban kezelt ember nem fogyaszthatja ugyanazt, amit otthon – nemcsak energiafelhasználásuk más az intézményben fekve, hanem sok esetben éppen egészségtelen életmódjuk miatt kerültek oda – írta meg a beol.hu.

Az élelmezésben dolgozók szigorú szabályok alapján állítják össze az ételeket, ám azok ennek ellenére lehetnek jóízűek, finom illatúak és mutatósan tálaltak, valósággal lélekgyógyító fogások – hangsúlyozta a menedzser, hozzátéve: szűkös keretből is megvalósítható a cél.

Szeretnék, ha az akció minél több kórházba eljutna. A Főzzük Körbe Magyarországot Kórházainkban című kampány ötlete dr. Német László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Ambrus György, a Magyar Gasztronómia Nagykövete és a gyulai Pándy Kálmán Kórház élelmezési osztályvezetőjétől származik – adta hírül a beol.hu.

Jó volna, ha mindenki megbizonyosodna afelől, hogy valóban megfelelő tápértékű, jóízű ételeket kaphatnak a betegek.

Fotó: beol.hu

B.A.