Békés megye vezető hírek

Gyula: lakások lehetnek az egykori gyermekkórházban

Gyula: lakások lehetnek az egykori gyermekkórházban

Orvosok és egészségügyi dolgozók számára hoznának létre lakásokat az egykori Kárpát utcai gyermekkórházban Gyulán – erről tárgyalt a város és a szaktárca.

Új szerepet kaphat a korábbi gyermekkórház Gyulán. A szaktárca és a város a napokban arról egyeztetett, hogy az egykori intézményben lakásokat alakítanának ki az orvosok és az egészségügyi dolgozók részére – tudatta a beol.hu.

Kónya István alpolgármester elmondta: azelőtt kilométerekkel arrébb volt megtalálható a gyermekkórház a kórház központi tömbjétől. Szakmailag is lényeges volt azonban, hogy az osztály a szülészet közvetlen közelébe kerüljön, ezért a Semmelweis utcába költöztették. Ezt követően rögtön elkezdték a tárgyalásokat arról, mi célt szolgáljon a Kárpát utcai épület, mely jelenleg kihasználatlan – adta hírül a beol.hu.


Az állami tulajdonban levő ingatlan városképi szempontból is jelentős, s nem hagyhatják, hogy pusztulásnak induljon. A szakminisztérium bevonásával ezért lezajlottak az első egyeztetések – árulta el Kónya István.

Véleményük szerint a néhai gyermekosztálynak továbbra is az egészségügyet kell szolgálnia, ezért ideális megoldás lenne lakásokat kialakítani ott a szakdolgozóknak, rezidenseknek, kórházi dolgozóknak. Ezzel a létszámot is erősíthetnék, sőt, lakhatást tudnának biztosítani a fiatal szakemberek számára – írta meg a beol.hu.

Fotó: Kiss Zoltán

B.A.