Békés megye vezető hírek

Gyula és Szarvas különösen népszerű üdülőhely idén is

Gyula és Szarvas különösen népszerű üdülőhely idén is

A legnépszerűbb nyári utazási célpontok között 2018-ban is ott van Békés megye. Gyulát és Szarvast különösen keresik a vendégek.

Az augusztus 20-i hétvége abszolút siker Békés megye számára: szinte teljesen megteltek a szálláshelyek. A hotelek csaknem 100 százalékosan telítettek, de hasonló a helyzet az apartmanok terén is.

Tóth Gábor, a Hunguest Hotel Erkel szállodaigazgatója szerint a három- és négycsillagos szárnyakban 97-98 százalékos a telítettség a hosszú hétvégén, de ez az egész nyári szezonban jellemző szinte – adta hírül a beol.hu.


Szarvas is népszerű nyáron a turisták körében

Szarvas is népszerű nyáron a turisták körében

Az Erkel Hotel vendégeinek jó része belföldi, de azért a határ közelsége miatt szerb, német, holland és osztrák turisták is jönnek – mondta el Boros Zoltán igazgatói asszisztens.

Nyáron sok család pihen Gyulán, s ma már igen sokféle szolgáltatás érhető el a városban, kastélylátogatástól a sétahajózásig.

Szarvas is igen népszerű azonban a meleg időszakban, a helyi szálláshelyek és szállodák telítettsége 80 százalékos – az augusztus 20-i hétvégén ez 90 százalékosra ugrott – mondta el Horváth Ágnes, a szarvasi Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület menedzser-asszisztense.

Szarvasra elsősorban családok és baráti társaságok látogatnak – írta meg a beol.hu.

Fotó: szarvas.hu - wikipedia.hu

B.A.