Békés megye vezető hírek

Gyula a legnagyobb pálinka-bemutató előtt áll

Gyula a legnagyobb pálinka-bemutató előtt áll

Várhatóan Magyarország legméretesebb pálinka-bemutatójára készül a Békés megyei város. Gyulán rendezik meg áprilisban a Pálinka Show-t.

Magyarország legnagyobb pálinkabemutatójára készül a Békés megyei fürdőváros. A Gyulai Pálinkafesztivál keretében rendezik majd meg április 23-a és 25-e között a Pálinka Show-t, amely kísérőprogram lesz, a programsorozat második és harmadik napján – írta meg a beol.hu.

Gyula jól ismert pálinkafesztiváljairól, melyek igen sok embert vonzanak az ország minden tájáról. A város turizmusában kiemelt szerepe van a pálinkafesztiválnak, ezért azt mindig igyekeznek újabb érdekességekkel bővíteni – hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő polgármester.

Új pálinkabemutatóra készülnek Gyulán

Új pálinkabemutatóra készülnek Gyulán

Bora Imre fesztiváligazgató hozzátette, hogy a hazai nemzeti ital népszerűsítését küldetésüknek tartják. Abban bíznak, hogy a Pálinka Show lesz a kereskedelmi főzdék legnagyobb mustrája Magyarországon – adta hírül a beol.hu.

A show maga Adamik Anikó ötlete volt, ő a program koordinátora. Úgy véli, manapság nagyobb összefogásra van szükség a piacon. A mustrával lehetőséget adnának a hazai kereskedelmi főzdéknek a bemutatkozásra és arra, hogy közelebb kerülhessenek fogyasztóikhoz.

Az érdeklődő vendégeknek kóstolási zónát terveznek kialakítani, ahol a termékek tematikus módon kerülnek majd bemutatásra – írta meg a beol.hu.

Fotó: Facebook/palinkafesztivalgyula

B.A.