Békés megye vezető hírek

Gyorsabban lehet majd közlekedni Békésben

Gyorsabban lehet majd közlekedni Békésben

Épül a gyorsforgalmi úthálózat, közeledik Békéscsabához – a Tiszakürt és Kondoros közötti szakasz már épülőben van, a Csaba és Kondoros közöttire 2017 júniusa folyamán várják az ajánlatokat.

Az alapkő már a helyére került: 2016 decemberében tették le a Tiszakürt és Kondoros közötti, 62 kilométeres szakasz első lépését, mellyel Békéscsaba megközelíthetősége biztosított lesz gyorsforgalmi úton.

Könnyebb lesz a közlekedés a gyorsforgalmi út bővítésével Békés megyében

Könnyebb lesz a közlekedés a gyorsforgalmi út bővítésével Békés megyében

Három ütemben készül a beruházás – az elsőt 56,5 milliárdból, a harmadikat 45,2 milliárdból, míg a másodikat 43, 98 milliárd forintból valósítják meg. Előbbi két feladat a Duna Aszfalt Kft-re és a Hódút Kft-re vár, míg a második ütemet az EuroAszfalt Kft, a Swietelsky Magyarország Kft, a Soltút Kft és az A-Híd Zrt. fogja kivitelezni – írta meg a beol.hu.

Az útépítéshez szükséges forrást az ország állja. 2019 harmadik negyedében vehetik a tervek szerint birtokba az autósok az utat.

Az M44-es Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszának építése szintén kezdetét veheti –ez egy 18 kilométeres szakasz, melynek elkészítésére nyílt közbeszerzési eljárást írtak ki az Európai Unió hivatalos lapjában - adta hírül a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a pályázók 2017. június 13-án adhatják be pályázatukat – adta hírül a beol.hu.

B.A.