Békés megye vezető hírek

Gyerekeket támadtak meg darazsak Mezőberényben

Gyerekeket támadtak meg darazsak Mezőberényben

Több emberre, köztük gyermekekre támadtak Mezőberényben azok a darazsak, amelyek a ligetben levő színpadnál bújtak meg a villanyóra szekrényben. A parkot egy napra le is kellett zárni.

Főként gyermekeket vettek célba a mezőberényi darazsak – kisebb felbolydulás támadt a rovarok miatt a városban. A liget közepén található színpad villanyóraszekrényében fészkeltek a darazsak, melyek az utóbbi napokban több emberre is rátámadtak, elsősorban a gyerekekre – írta meg a beol.hu.

A darazsak miatt egy napra le is zárták a mezőberényi ligetet - aztán érkezett a segítség

A darazsak miatt egy napra le is zárták a mezőberényi ligetet - aztán érkezett a segítség

A liget gondnokának másfél éves kisfiát is megcsípték a rovarok, de azon a hétvégén egy felnőttet és még egy 2-3 esztendős gyereket is megtámadtak. A ligetben élő gondnokék ennyi emberről tudnak, de mint a gondnok neje elmondta, többeket is érhetett támadás attól, hogy ők nem tudnak róla – tudatta a beol.hu.

A mezőberényi ligetet egy napra le is zárták a történtek miatt – ezután a békési székhelyű Békés Pesticid Kft. elvégezte a rovarok irtását.

A szakértők szerint a darázs akkor csíp, ha érik a szőlő, de előfordulhat az is, hogy túlszaporodás miatt nem fértek a fészekbe.  A kirekesztett darazsak pedig tudnak agresszíven viselkedni – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.