Békés megye vezető hírek

Gusztustalan körülmények egy Békés megyei vágóhídon

Gusztustalan körülmények egy Békés megyei vágóhídon

Rovarok és egerek tanyáztak a megye egyik vágóhídján – a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) leállíttatta a működését.

Nemcsak nagy mennyiségű rovartetemet, de élő egeret is találtak a Nébih szakemberei egy Békés megyei sertés vágóhídon.

Az élelmiszer-előállító komoly higiéniai hiányosságokkal küzdött, de mint kiderült, az állati melléktermék égetése is lejárt ideiglenes működési engedéllyel történt. A hatóság a vágóhíd működését azonnali hatállyal felfüggesztette. Emellett jelöletlen, nem nyomonkövethető termékekből 8,1 tonnányit vont ki a forgalomból – írta meg a beol.hu.


A helyszíni vizsgálat 2019 január közepén zajlott. Ennek során a Nébih szakemberei megállapították, hogy az üzem vágócsarnokában az eszközfertőtlenítők nem működnek, a fém berendezési tárgyak rozsdásak, az árukiadó mennyezete penészes és a kézmosó sem működik.

A padozaton tárolták az élelmiszertároló ládákat, a tiszta ládák helyén pedig rovartetemre, elhullott egerekre bukkantak – de volt egérfészek és élő rágcsáló is.

Kiderült az is, hogy az üzem engedély nélkül folytatta a darabolási tevékenységet az élelmiszer-előállítás során - adta hírül a beol.hu.

Fotó: nébih/beol.hu

B.A.