Békés megye vezető hírek

Füzesgyarmat: javuló úthálózat, megszépülő városközpont

Füzesgyarmat: javuló úthálózat, megszépülő városközpont

Új beruházásokkal gazdagodik a Békés megyei város, melyekkel Füzesgyarmat külsejét és hangulatát egyaránt javítani tudják.

Javítanak az úthálózaton és a városközpontot is megszépítik Békés megye fürdővárosában, Füzesgyarmaton.

Bere Károly polgármester és dr. Kovács József országgyűlési képviselő a közelmúltban beszélt arról: fontos projektek zajlanak és zajlottak a városban. A már megvalósultak közé sorolhatók a szennyvíz-elvezetés- és tisztítás, a Közösségi Központ, illetve a Kiserdei Tanuszoda.

A hasznos beruházásokat a település gyöngyszemeinek is nevezte a polgármester, melyek a véleménye szerint Füzesgyarmat küllemét és hangulatát is átalakították – írta meg a beol.hu.

Nemsokára megújul azonban a Hegyesi János Városi Könyvtár épülete: modern külsőt kap, s a szolgáltatások megfelelnek majd a 21. század követelményeinek.

Füzesgyarmaton megszépítik a parkokat, burkolatot cseréknek és rendezik a zöldfelületet a központban. A városban új utcabútorok, növények, hulladékgyűjtők, információs táblák és padok kerülnek kihelyezésre – adta hírül a beol.hu.

A helyiek régi vágya is teljesül hamarosan, mivel sok ideje szeretnének már közösségi parkot és valódi rendezvényteret.

A központ felújítása, illetve az elkerülő út folytatása és a Garai tér rendezése ipari park kialakítással 2020 tavaszán kezdődik. Jelenleg készül a Nagyváradi, Vajda, Áchim, Szabadkai, Somogyi, Bacsó, Sárrét, Kőrösi Csoma és Attila utcák felújítása, illetve az elkerülő út egy része. Szilárd burkolatot kapott már a Bacsó, az Áchim és a Somogyi utca – tudatta a beol.hu.

Fotó: wikipedia

B.A.