Békés megye vezető hírek

Fényesig elkészítik a bicikliutat Békéscsabán

Fényesig elkészítik a bicikliutat Békéscsabán

Kerékpárút épül a Békés megyei székhely belvárosától egészen Fényesig, köszönhetően egy beruházásnak, melynek keretében a már létező bicikliutakat is korszerűsítik.

Több új kerékpárút készül Békéscsabán a közeljövőben - ezek közül kiemelkedő a belvárostól Fényesig tartó – adta hírül a beol.hu.

A már meglevő bicikliutakat szintén modernizálják annak köszönhetően, hogy a megyeszékhely 365 millió forintot nyert beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője elmondta, hogy mostanáig elkészült a központtól a Lencsési lakótelepig tartó út egy része: a Dózsa György úti szakasz a Kölcsey utcáig.


Útburkolati jeleket még fel kell festeni, illetve jelzőtáblák kihelyezésére is szükség van – írta meg a beol.hu.

Hamarosan indul a munka a Kölcsey és a Corvin utca közötti részen is. Az utóbbi szakaszon gyalog- és bicikliutat is készítenek, rácsos folyókát alakítanak majd ki a nyitott helyett. A Lencsési úti kerékpárutat a Diófás utcáig újítják fel, innen szélesedik majd 2 méteresre a Mester utcáig és az Élővíz-csatornáig.

A bicikliút a Lencsési út bal oldalán halad majd tovább, az Arany János kollégiumtól a Magyar utcáig, ahol önálló, egyesített gyalog- és kerékpárút lesz, az autóforgalomtól elválasztva – tudatta a beol.hu.

Hasonlót terveznek a Magyar utcában, a Borjúrét utcáig. A Magyar utca folytatásában, lakott területen kívül a Fényesig nem külön bicikliút készül, hanem kerékpáros nyom: sárga bicikliket festenek fel az út szélére.

B.A.