Békés megye vezető hírek

Felújítják a mezőgyáni iskolát

Felújítják a mezőgyáni iskolát

Több mint 55 millió forintból modernizálják a mezőgyáni általános iskolát Békés megyében. Az intézmény a Magyar Falu Program keretében nyert támogatást a felújításra.

Elindulhat a mezőgyáni általános iskola épületének és tornaszobájának felújítása Békés megyében. A korszerűsítés összesen több mint 55 millió forintból valósul meg, melyre a Gyulai Tankerületi Központ sikeres pályázaton nyert pénzt a Magyar Falu Program keretében – írta meg a beol.hu.

Dani Attila polgármester elmondta: a felújítás üzenete az, hogy a településen nemcsak megmarad, de meg is újul az iskola, amelyben jelenleg 60 diák végzi tanulmányait – tudatta a beol.hu.

Dani Attila polgármester - háttérben a mezőgyáni iskolával

Dani Attila polgármester - háttérben a mezőgyáni iskolával

A Gyulai Tankerületi Központ több sikeres pályázatot is benyújtott az utóbbi időben – ezek közül kettő esetben érintett a Mezőgyáni Általános Iskola is – mondta el Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató, ismertetve, hogy az általános iskola Arany János utcai épületének modernizálására 31 milliót, míg a Petőfi Sándor utcai tornaszoba korszerűsítésére 15,5 millió forintot kaptak.

Az iskola 8 tantermében, az igazgatói, iskolatitkári és nevelői helyiségekben is folynak majd munkálatok. Emellett modernizálják a vizesblokkokat, a részben hiányzó fűtés- és vízellátási rendszereket is kiépítik – adta hírül a beol.hu.

Az intézmény belsejét teljesen újrafestik.

A tornaszoba két öltözője, mosdói, tusolói szintén megújulnak, s a tornarészen új, biztonságos PVC-sportpadlót fektetnek le. 2,7 millió forintért sporteszközöket is vesz az iskola.

A beruházás mindkét helyszínen 2022 elejére fejeződne be – tudatta a beol.hu.

Fotó: Licska Balázs

B.A.