Békés megye vezető hírek

Felavatták az újjáépített kemencét az orosházi üveggyárban

Felavatták az újjáépített kemencét az orosházi üveggyárban

Több hónapra leállt a termelés az O-I Manufacturing Magyarország Üveggyár Kft. orosházi gyárában korábban, mivel a kemence felújításra szorult - az újat július második hetében adták át.

Befejeződtek a munkák az orosházi üveggyárban. Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft.- nél 2018 februárjától a kemence felújítása zajlott, amely 2018 július második hetében befejeződött.

Az ország egyetlen öblösüveg gyárában hónapokig szünetelt a termelés, s most végre újraindulhat – írta meg a beol.hu.


2018. július 10-én átadták Orosházán az öblösüveggyár megújult kemencéjét

2018. július 10-én átadták Orosházán az öblösüveggyár megújult kemencéjét

A beruházás 20 millió euróba került. A megújult kemence átadási ünnepségén részt vett Renato Freschi cégvezető, aki hangsúlyozta, mennyit jelent ez a beruházás a város számára. Hisznek az orosházi gyár sikerében és az itteni szakértelemben – emelte ki.

Tájékoztatása szerint a az új kemence földrengésbiztos technológiával működik, rendkívül modern, amely új elektromos és gázellátó rendszerére is vonatkozik.

A munkafülkéket hang- és hőszigetelték, így kellemesebb körülmények között dolgozhatnak a munkavállalók. A formázógépek is megújultak, valamint be lett vezetve két új típusú hőkezelő szalag is – írta meg a beol.hu.

A felújított kemence most újabb 12-15 évig áll majd a dolgozók rendelkezésére. 

Fotó: Imre György 

B.A.