Békés megye vezető hírek

Fejlesztés-sorozat kezdődik a Gyulai Várfürdőben

Fejlesztés-sorozat kezdődik a Gyulai Várfürdőben

Nagyszabású fejlesztés veszi kezdetét a közeljövőben Gyulán: a 3 milliárd forintos beruházással megújul a várfürdő, új szolgáltatásokkal is bővülve.

Három részből álló fejlesztés-sorozat indulhat meg hamarosan a Gyulai Várfürdőben. A fürdő a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében kapott 2,9 milliárd forintos támogatást, emellett 280 millió forint saját forrásból fejlesztik az intézményt – tudatta a beol.hu.

A beruházással a fürdőt megújítanák, a gyermekparadicsom területe kétszer akkor lenne, mint most, új élményinstallációkkal, vízi élményparkkal bővülne, s létrehoznának egy termál AquaPalotát, valamint egy orvosi wellness centrumot (Medical Wellness Központot).

A fejlesztésről dr. Görgényi Ernő polgármester sajtótájékoztató keretében beszélt január 13-án.


Nagyszabású fejlesztés várható a Gyulai Várfürdőben

Nagyszabású fejlesztés várható a Gyulai Várfürdőben

Mint mondta, az AquaPalotát 2013 karácsonyán adták át, de már ekkoriban is az volt a terv, hogy minden évtizedben megvalósuljon egy jelentős beruházás a Gyulai Várfürdőben – adta hírül a beol.hu.

A középtávú fejlesztési terv 2014 szeptemberében, míg a tanulmány és szakmai anyag, amely a mostani fejlesztések alapja, 2017-ben készült el – tudatta a polgármester.

Arra számítanak, hogy a beruházással a várfürdő középtávon is a régió egyik elsőszámú turisztikai látványossága marad – írta meg a beol.hu.

A tervek szerint a gyulai kórház reumatológiai osztályát átköltöztetnék, mert az jelenleg a várfürdőben üzemel. A beruházás-sorozattal összefüggésben pedig a szálláshely-fejlesztések is folytatódhatnak a városban – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Lehoczky Péter

B.A.