Békés megye vezető hírek

Februárban véget ér az újszalontai beruházás

Februárban véget ér az újszalontai beruházás

Hamarosan befejeződik az agrárlogisztikai sziget kialakítása a Békés megyei Újszalontán – a település 60 millió forintos támogatást kapott egy program keretében a beruházásra.

Február végéig tervezik befejezni Újszalontán az agrárlogisztikai szigetet, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 60 millió forintos támogatást a település önkormányzata.

Jova Tibor, Békés megye legkisebb településének polgármestere elmondta: a kivitelezés nagyjából 80 százaléka készült el, szükség lesz még belső- és külső munkákra is. Várat magára a térburkolat lerakása is – adta hírül a beol.hu.


A zöldség - és gyümölcstermesztők dolga is könnyebb lenne az új központtal

A fejlesztés több szempontból igen hasznos: éveken át állt kihasználatlanul a régi iskolaépület. Az agrárlogisztikai szigeten csomagolási és raktározási lehetőséget is adni tudnának helyi, valamint a kistérségben tevékenykedő vállalkozóknak és cégeknek.

Egyszerűbben eladhatnák a megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket a termelők is, ha lehetne itt tárolni azokat – ezzel a megfelelő áron történő értékesítés is könnyebb lenne.

Jova Tibor kiemelte: az önkormányzat vállalta az agrárlogisztikai sziget fenntartását, mely közösségi színtérnek is számít majd az apró településen – írta meg a beol.hu.

B.A.