Békés megye vezető hírek

Ezüstöket hoztak haza a Békés megyei szakácsok

Ezüstöket hoztak haza a Békés megyei szakácsok

Sikerrel szerepeltek a németországi Stuttgartban a Békés Megyei Culinary Team tagjai. A gasztroolimpián Piatkó Zsolt és Szeidler Zsolt versenyzett.

Békés megyéből Piatkó Zsolt és Szeidler Zsolt vett részt a megyei culinary team csapatából a Stuttgartban megrendezett gasztroolimpián, a hétfői programban. A két mesterszakács olyan ételekkel kápráztatta el az olimpiai csarnokban jelenlevőket, hogy ezüstérmet kapott – számolt be a beol.hu.

Piatkó Zsolt egyéniben második alkalommal indult – először 2018-ban bronzérmet szerzett a Luxembourgban megrendezett világbajnokságon. Mivel sikert ért el, vállalta az újabb felkészülést és teljesítette a versenykiírást.

Mint Piatkó elmondta, a nemzetközi zsűri arra is figyel, hogy a hagyományok, modern trendek és változatos konyhatechnológia mellett mennyire mutatnak újat a gasztronómiában a versenyzők. A szakács a Békés megyei alapanyagok közül a bárányszüzet, a mangalica malaclábat, a falusi kacsát és máját használta – írta a beol.hu.

Szeidler Zsolt vasárnap ezüstérmes ételt készített, majd újabb újdonságokkal szolgált hétfőn. A többi között szürkeborjúból és rackabárányból készültek az ételek.

A culinary team-ből mindenki egyéniben indult, de csapatként dolgoztak, segítettek egymásnak.

A hazavitt két ezüstérem a legszebb reményeiket is felülmúlta – írta meg a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.