Békés megye vezető hírek

Evezés az Élővíz-csatornán – A turizmusra hívták fel a figyelmet Békéscsabán

Evezés az Élővíz-csatornán – A turizmusra hívták fel a figyelmet Békéscsabán

Kenuk és supok haladtak végig a békéscsabai Élővíz-csatornán a zsiliptől a Csabagyöngye Kulturális Központ mellett levő stégig. Az akció azt is hivatott bemutatni, mekkora turisztikai vonzerő lehet ez.

Nem kevesen kaptak az alkalmon: supokra és kenukba szálltak október 3-án, szombaton a vállalkozó kedvűek Békéscsabán, hogy a zsiliptől – vagyis az Ilosvai utcától - elevezzenek a Csabagyöngye Kulturális Központ mellett levő stégig.

Az akciót a Patrióta Békéscsaba Egyesült szervezte, mely arra is fel szerette volna hívni a figyelmet, hogy az ilyen vízi túrák a turisták tetszését is egész biztosan elnyernék – írta meg a beol.hu.

Több tucatnyian eveztek az Élővíz-csatornán

Több tucatnyian eveztek az Élővíz-csatornán

Az evezésen több tucatnyian vettek részt. Mint Bodóczi István, az egyesület elnöke elmondta: az Élővíz-csatornán az ember a belvárosban és a nyugalom szigetén egyaránt érezheti magát. A csatornát Zöld folyosónak is nevezik, s az akcióval szerették volna hangsúlyozni, hogy az azon történő evezés a turisták számára komoly vonzerő is lehet – tudatta a beol.hu.

Az akcióra 20 sup érkezett, amelyek tulajdonképpen deszkák, melyeken állva is lehet haladni, mintha csak kenuban eveznénk. Aki tapasztaltabbnak számított, a supokra pattant, a családok három- vagy négyszemélyes kenukkal eveztek.

Ugrai Gábor, a békéscsabai városvédő és városszépítő egyesület elnöke állandóan beszélt a túra alatt, s a város történetéről, érdekességeiről mesélt, vagyis amellett, hogy jó szórakozásnak bizonyulnak, az efféle akciók értékteremtőek is lehetnek – adta hírül a beol.hu.

Az egyesület egyébként ugyanezen a napon megnyitotta első vásárát is a kulturális központban – békéscsabai és környékbeli termelők és kézművesek kínálhatták árujukat – tudatta a lap.

Fotó: Imre György

B.A.