Békés megye vezető hírek

Érmet szereztek a Békés megyeiek a luxemburgi gasztrovébén

Érmet szereztek a Békés megyeiek a luxemburgi gasztrovébén

Hatodik alkalommal vett részt gasztronómiai világeseményen első, 2008-as szereplése óta a Békés Megyei Culinary Team. Ezúttal sem okoztak csalódást.

Érmekkel tért haza a világszintű gasztroeseményeken immár tíz éve szereplő Békés Megyei Culinary Team. Eddig több olimpián vettek részt, most Luxemburgból érkeztek haza a díjak átvételét követően – írta meg a beol.hu.

Egy alapanyagokkal megpakolt konvojjal indult el és több éremmel tért haza a luxemburgi gasztro-világbajnokságról a csapat. 4400 kilométert utaztak azért, hogy bizonyíthassanak, s birtokba vehessék a jól megérdemelt érmeket.

A Békés Megyei Culinary Team nem először járt a helyszínen, ahol a szálláshelyük tulajdonosa is régi ismerősökként fogadta őket.

A gasztronómiai világbajnokságon 72 nemzet vett részt, 2500 versenyző és 1800 szakmai kísérő volt jelen a világ minden részéről. Az ötnapos rendezvény 50 ezer látogatót vonzott – írta meg a beol.hu.A versenyen 30 nemzeti, 15 junior és 15 közétkeztetési csapat mérte össze tudását. A hidegkonyhai remekek ezüstérmesek lettek, az összesítésben a 10. helyet szerezték meg.

A zsűri nagyon dicsérte a magyar csoport egyedi ötleteit, alapanyag-választását és azt, hogy számos technológiát alkalmaztak az ételkészítések során.

A világkupát egyébként svédek nyerték meg.

A csapat összetétele: Szeidler Zsolt, Nyári János, Kövér Sándor, Bartik Gergely (szakácsok) és Magyar Tünde cukrász.

Segítettek nekik Kovács Csaba, Szokai Imre és Bondár László. Egyéniben Piatkó Zsolt indult, valamint Szeidler Zsolt és Nyári János is, zsírszobrászatban Ambrus György Krisztián és Imre György mérette meg magát.

A nemzeti válogatott bronzérmes hidegkonyhai programjában Szeidler Zsolt vett részt segítőként. A melegételek készítésénél Ambrus György Krisztián látta el a higiéniai felelős teendőket.

Az összesítésben elért 10. hely feljogosítja a csapatot arra, hogy azonnal tovább mehessen a Szentpétervárott megrendezett Global Chefs Challenge döntőbe.

Legközelebb 2020-ban, Stuttgartban rendeznek ilyen méretű gasztronómiai megmérettetést, melyre a csapat természetesen máris elkezd készülni – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.