Békés megye vezető hírek

Érettségi: nem vizsgázhatott le 28 diák Békéscsabán

Érettségi: nem vizsgázhatott le 28 diák Békéscsabán

Botrányba fulladt az érettségi napja egy békéscsabai magániskolában: 28 tanuló nem vehetett részt az eseményen, s ez csak az utolsó pillanatban derült ki.

Nem érettségizhetett 28 diák Békéscsabán, az egyik magániskola tanulói. Mint kiderült, az utolsó pillanatban értesültek arról, hogy nincs joguk hozzá. A vizsgák előtt egy héttel pecsétes levélben értesítették őket, hogy nem jogosultak a tesztek megírására – írta meg a beol.hu.

Egy, meg nem nevezhető nebuló a Ripost lapnak elmondta, hogy tudomásuk szerint minden feltételnek megfeleltek, ennek ellenére vasárnap este kaptak e-mailt arról, hogy másnap nem vehetnek részt az érettségin.Hivatalos levéllel rendelkeztek arról, hogy a teszt megírására jogosultak, s kora reggel mégis bementek az iskolába, de a terembe nem engedték be őket.

A behir.hu úgy tudja, a diákok egy csaló magániskola visszaélései miatt nem tehettek magyar érettségit. A felnőtt tanulók több mint 100 ezer forintot fizettek a Kazinczy utcai intézménynek, s az érettségire jelentkezés is 40 ezerbe került.

A Ripost szerint a magániskola működési engedélyét 2018. október 5-én visszavonta a Békéscsabai Járási Hivatal. Ennek ellenére az intézmény jegyeket adott a diákoknak és hivatalos levelet is írt decemberben. A lap úgy tudja, az iskola tanulóit átvette egy másik oktatási központ, de azt nem tájékoztatták megfelelően az előző intézmény helyzetéről. Az új iskola a rendőrséghez fordul – írta a Ripost.

B.A.