Békés megye vezető hírek

Elindulhat az egyik legmodernebb mentő Békés megyében

Elindulhat az egyik legmodernebb mentő Békés megyében

Speciális gyermekmentőautó állhat szolgálatba hamarosan Békésben, várhatóan 90 napon belül – Az ország egyik legkorszerűbb kocsiját vehetik majd birtokba a helyiek, melyet adományokból tudnak kifizetni.

Ismét érkezett adomány a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványhoz. Kuratóriumi elnöke, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed vette át a 300 ezer forintról szóló adományozó oklevelet, melyet a Galéria Invest Kft. ügyvezetője, Szabó Tamás és fia adott át a szakembernek a Békéscsabai Médiacentrumban – írja a beol.hu.

Újabb adomány érkezett - megrendelik a modern koraszülöttmentőt Békésben

Újabb adomány érkezett - megrendelik a modern koraszülöttmentőt Békésben

Szabóék a megyeközpontban működtetnek vállalkozást, s hosszabb ideje követték a gyűjtés alakulását. Szerettek volna hozzájárulni, hogy a modern, speciális mentőautó mielőbb elindulhasson Békésben is.

A kocsit két héten belül meg tudják rendelni, így 90 napon belül szolgálatba is állhat – tudatta a beol.hu.

A mentőautó jellegzetessége például, hogy a betegteret igen gyorsan felmelegíti, s ez rendkívül fontos az újszülöttek ellátásánál.

A beol.hu egyébként úgy értesült, hogy a Profile finn mentőautó-gyártó cég elállt a nyereségtől, miután kiderült számára, hogy a kocsira adományokból jött össze a pénz.

Fotó: Imre György

B.A.