Békés megye vezető hírek

Együtt szavalt a nemzet

Együtt szavalt a nemzet

Közel 700 intézmény csatlakozott a már 26. alkalommal, Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott Együtt szaval a nemzethez. A programban az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium is részt vett és egyszerre szavalt a többi iskolával. A Himnuszt és a Szózatot Jordán Tamás Kossuth és Jászai Mari-díjas színész vezénylésével élőben követhettük az interneten keresztül.

Az élő közvetítést tavaly valósították meg először, a megrendezés helyszínét sorsolással döntik el.  Dr. Blahó János, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakiskola és Kollégium igazgatója szerencsésnek tartja az intézményt.

– Különös szerencsének köszönhetjük, hogy idén mi biztosíthattunk helyszínt a kezdeményezésnek. Intézményünk a megye legtöbb Kazinczy-éremével rendelkezik, így büszkeséggel tölt el, hogy a mi iskolánkból vezényelték a szavalást – mondta el az igazgató.

A Táncsics Mihály Gimnázium aulájában csaknem ötszáz tanuló szavalta egyszerre a Himnusz első versszakát és a Szózatot Jordán Tamás Kossuth és Jászai Mari-díjas színész hozzáértő vezényletével. A szavalást a YouTube és Google+ megosztó oldalak segítségével világszerte nyomon kísérhették.

Közel 700 intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a medgyesegyházi Schéner Mihály Általános Iskola is.

– A művelődési házba vonult át az iskola, ahol kivetítőn követhettük nyomon az orosházi közvetítést – mondta el Vermes Rita, a medgyesegyházi általános iskola intézményvezetője.

Az igazgató asszony hozzátette, a mezőkovácsházi tankerület igazgatói értekezletén résztvevő igazgatók és a tankerület  munkatársai, Bánki András és Fodor Istvánné is velük együtt szavalt.

Az orosházi közvetítést a Duna Televízió is rögzítette, melyet a ma este 22:52-kor kezdődő Kultikon műsorban is láthatunk.

Nagy Mária

Forrás: likefestoon.com