Békés megye vezető hírek

Dél-Békésbe is megérkezett a szeretet lángja

Dél-Békésbe is megérkezett a szeretet lángja

A hagyománynak megfelelően idén is Gödöllőn adták át a megyei vezetőknek a Betlehemben meggyújtott szeretet lángot, amelyet továbbvisznek saját településeikre. Dél-Békés megyébe is megérkezett december 15-én.

Ebben az esztendőben is Gödöllőn adtát át a Betlehemben meggyújtott szeretet lángot a megyei vezetőknek - a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szervezésében. A lángot a vezetők továbbviszik településeikre.

Vasárnap este, december 15-én megérkezett Békés megye déli részére is. Battonyán a katolikus templomtól indulva vitték gyerekek és felnőttek a lángot Mezőkovácsházára, ahol a templom előtt kialakított betlehemnél várták a lelkes futókat – írta meg a beol.hu.

A közös futást célzó felhívásra sokan jelentkeztek, egyesek a táv egy részét váltóban futó gyerekekkel együtt teljesítették.

Béni Attila, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal vezetője elmondta: a teljes távot 10 felnőtt és 14 gyermek futotta végig, Battonyán csatlakoztak hozzájuk a Barátség SE versenyzői is. Ugyaninnen az önkéntes tűzoltók tűzoltókocsival kísérték a futókat – adta hírül a beol.hu.

A futást és a logisztikát 15 felnőtt önkéntesnek köszönhették. A lelkes fiatalokat és felnőtteket sokan várták a célnál, forró teával és finomságokkal kínálva őket – valamint a program iránt érdeklődőket – tudatta a lap.

Fotó: beol.hu

B.A.