Békés megye vezető hírek

Csalás Csorváson: személyes adatokat loptak kölcsönhöz

Csalás Csorváson: személyes adatokat loptak kölcsönhöz

Több ember személyes adatainak eltulajdonításával akartak kölcsönhöz jutni a csalók – egy csorvási nő és két férfi áll most emiatt bíróság előtt Békéscsabán.

Mások személyes adatainak meglovasításával vett fel személyi kölcsönt egy nő és két férfi – mindannyian Csorvásról származnak, ám most a Békéscsabai Járásbíróság előtt kell felelniük tettükért.

A hölgy két évvel ezelőtt még az egyik pénzintézetnek dolgozott, ő az elsőrendű vádlott – az ő feladat volt megkötni a szerzőzéseket, kiadni a pénzt és beszedni a törlesztőrészleteket – írta meg a beol.hu.

Fiktív szerződésekre vettek fel pénzt a csorvási csalók

Fiktív szerződésekre vettek fel pénzt a csorvási csalók

Munkája során ismerte meg a másodrendű vádlottat, aki azt ajánlotta neki, hogy szerez ügyfeleket – majd több módon mások személyes adataihoz is hozzájutott. A társaságba bekerült egy harmadik ember is, az a férfi, akit viszont a javaslattevő vont be azzal, hogy hozzon további adatokat.

Az első- és a másodrendű vádlott azonban úgy kötött szerződéseket, hogy erről az ügyfelek nem tudtak – írta a beol.hu.

Az összegeket a férfi szedte össze, aki annak egy részét törlesztette, hogy a kontaktusok élőnek tűnjenek – a hölgy pedig a megkötött szerződések után bónuszt kapott a cégtől. Összesen 13 ügyletük volt, amellyel a pénzintézetet 1,5-1,6 millió forinttal károsították meg. A nő jogosulatlanul több mint 230 ezer forintot vett fel – tudta meg a beol.hu.

Neki a bíróság előtt csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie, a másodrendű vádlott férfit csalással, hamis magánokirat felhasználásával és személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, míg a harmadrendű vádlottat személyes adattal való visszaéléssel vádolják.

Bűnösségüket elismerték a bíróságon – adta hírül a beol.hu.

B.A.