Békés megye vezető hírek

Csaknem 800 méternyi bicikliút újult meg Gyulán

Csaknem 800 méternyi bicikliút újult meg Gyulán

Jelentős hosszúságú kerékpárutat újítottak fel a Békés megyei városban. Gyulán közel 800 méteren szépült meg a biciklisek útja, amely még vár a forgalomba helyezésre.

Befejeződött a kerékpárút felújítása Gyulán. A Temesvári úton rendbehozták a már rendkívül rossz állapotú szakaszt, leaszfaltozták és most a forgalomba helyezésre vár – adta hírül a beol.hu.

Az áldatlan állapot 755 méteren volt jellemző, ezt a részt újították fel 85 millió forintból. Az eredményről dr. Görgényi Ernő sajtótájékoztatón számolt be. Elmondta a részleteket is: a korábban 2 méter széles bicikliút pályaszerkezetét teljesen elbontották a paradicsomi ABC-től a Fehér-Körös hídig. Helyette 2,75 méter széles készült, oldalaira süllyesztett szegélyt helyeztek.

Hamarosan átadják az új kerékpárutat Gyulán

Hamarosan átadják az új kerékpárutat Gyulán

Igaz, egyelőre nem vehetik birtokba azt a kerékpárosok, mert a felfestések nincsenek meg és a közlekedési táblákat is ki kell helyezni. Közvilágítást szintén kiépítenek majd az útszakaszon, a forgalomba helyezési eljárásra tehát még egy kicsit várni kell – írta meg a beol.hu.

További újítással is bővül ugyanakkor Gyula közlekedése: a megújult bicikliút mellett közvilágítást alakítanak ki a Rulikovszky utcától a Fehér-Körös hídjáig. Erről a beruházásról Kiss Tamásné önkormányzati képviselő beszélt, kiemelve, hogy 883 méter földkábelt fektetnek majd le és 28 kandeláber biztosítja majd a közvilágítást – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Kiss Zoltán

B.A.