Békés megye vezető hírek

Csaknem 630 millióból újítják meg Gyomaendrődöt

Csaknem 630 millióból újítják meg Gyomaendrődöt

Igazi megújulás előtt áll a Békés megyei település: új arculatot kap a Hősök tere, megszépül a városháza és a belvízhelyzeten is szeretnének javítani a közeljövőben.

Megújul Gyomaendrőd: Dankó Béla országgyűlési képviselő körzetjáró látogatásán jelentette be, hogy azokat a helyszíneket veszi szemügyre, ahol megvalósulnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert pályázatok. Igen sok, 43 pályázatról mondható ez el, vagyis összesen 4,3 milliárdot kapnak, s ebből három nyertes pályázat Gyomaendrődé – adta hírül a beol.hu.

A pénzből felújítanák a Városházát, megvalósítanák a belvíz programot, illetve a település Hősök tere is megújulna.

Megújul Gyomaendrőd - többek között a városháza és a Hősök tere is

Megújul Gyomaendrőd - többek között a városháza és a Hősök tere is

Ezen fejlesztések összege csaknem 630 millió forint - írta meg a beol.hu.

A városházán példának okáért felépülés óta nem történt felújítás. Az épületet korábban iskolaként használták.

Összetett energetikai korszerűsítést visznek véghez, melynek során a nyílászárókat kicserélik, napelemeket tesznek az épület tetejére, s a fűtési rendszer is cserélve lesz. Az épületet külsőleg is szigetelik. Az ügyfélfogadási részlegen kialakítanak egy mozgáskorlátozottak számára alkalmas irodát.

Tervben van egyébként a városháza külső részének akadálymentesítése is – mondta el Toldi Balázs polgármester, aki hozzátette: 2018 tavaszán szeretnék elkezdeni a kivitelezést - adta hírül a beol.hu.

B.A.