Békés megye vezető hírek

Csaknem 100 új munkahely Békés megyében

Csaknem 100 új munkahely Békés megyében

Vissza nem térítendő támogatáshoz jutott 19 Békés megyei kis- és középvállalkozás a Pénzügyminisztérium pályázatán: ennek következtében a megyében közel száz új állás jöhet létre.

Összesen 249 millió 842 ezer forint, vissza nem térítendő támogatásban részesült a Pénzügyminisztérium pályázatán 19 Békés megyei település. Az összeget munkahelyteremtésre nyerték el, így a megyében 96 új munkahely jön majd létre – s további 208 állást megtartásához is hozzájárult ezzel a kormányzat – írta a beol.hu.


A Pénzügyminisztérium Varga Mihály vezetésével 2018. július 23-ától hirdetett nyílt pályázatot 6 milliárd forint értékben arra, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozásokat (kkv-k) támogassák, munkahelyteremtési céllal. Ezek beruházásainak, növekedésének segítése ugyanis kiemelten fontos.

A PM által odaítélt támogatás tovább javítja a kkv szektor versenyképességét. Békés megyében többségében az építőipar, a kereskedelem- és a vendéglátás szereplői kaptak támogatást – adta hírül a beol.hu.

Magyarországon a vállalkozások 99 százaléka kkv és a dolgozók több mint kétharmada helyezkedett el kis- és középvállalkozásoknál – tudatta a lap.

B.A.