Békés megye vezető hírek

Burkolat fedhet több jaminai utcát Békéscsabán

Burkolat fedhet több jaminai utcát Békéscsabán

Már 2021-ben kezdetét veheti egyes utcák burkolása a békéscsabai Jamina városrészben. Az önkormányzati döntésre várnak, s utána indulhatnak a munkálatok.

Több jaminai utcát is leasztaltoznak a jövő évben – tudatta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. A békéscsabai városrész burkolat nélküli utcáit illetően hamarosan hoz döntést az önkormányzat, s ezt követően startolhat a munka – tudatta a beol.hu.

Az aszfaltozás a Török Ignác utcát és a hozzá kapcsolódókat érinti, így a Borzas, a Boglárka, a Harangvirág, a Ciklámen, a Ping és a Pongrácz utca folytatásának elkészítését.

Több jaminai utca is burkolatot kap Békéscsabán egy új beruházásnak köszönhetően

Több jaminai utca is burkolatot kap Békéscsabán egy új beruházásnak köszönhetően

Herczeg Tamás a közelmúltban egyeztetett Opauszki Zoltán tanácsnokkal és önkormányzati képviselővel, aki elmondta: a Jaminában élő lakók számára a beruházás igen fontos lenne, s Békéscsaba arra vonatkozóan már rendelkezik is kiviteli tervekkel – írta meg a beol.hu.

Opauszki Zoltán megjegyezte: nélkülözhetetlen a Monda utca, Liliom utca, Batsányi utca és a Gajdács utca fejlesztésére is bizonyos szakaszaikon.

A következő esztendőkben azonban számos olyan belterületi út kap burkolatot, amelyeknek eddig nem volt, ugyanis Békéscsaba a Modern Városok Program keretében 7 milliárd forintos támogatást kapott – adta hírül a beol.hu.

B.A.