Békés megye vezető hírek

Bővülhetnek a parkolási zónák Békéscsabán

Bővülhetnek a parkolási zónák Békéscsabán

A tervek szerint 2019 nyarától lehet bővítésre számítani Békéscsabán a parkolóhelyek tekintetében – erről határozott a közgyűlés. Ennek köszönhetően azonban több hely is fizetőssé válik.

Több parkolóhely jöhet létre a közeljövőben Békéscsabán. Várhatóan jövő év nyarától terjesztik ki a fizető övezeteket – az Árpád sor újabb szakaszain, a piac környékén és a Jókai utca tömbházainál egyaránt fizetni kell majd a parkolásért.

A vagyonkezelő zrt. kérésére mérte fel egy cég, hol lehetne megoldani ezeket. Szóba jött több helyszín is, ezek közül akadt, amelyikre javaslatot tettek és olyanok is, amelyek parkolás célú felhasználását megfontolják – írta meg a beol.hu.


A közgyűlés döntése alapján fizetni kell majd az Árpád sor két újabb szakaszán, a Bajza és Aulich, az Aulich és a Degré utca között. Az Aulich utca azon szakasza is fizetős lesz, amely a dr. Becsey Oszkár és az Árpád sor között húzódik.

Parkolóautomaták lesznek ezentúl a Jókai utca–Andrássy út–Szabó Dezső utca–Illésházi utca által határolt belső udvarban, a Szabó Dezső utca tömbbelsőhöz tartozó zsákutca szakaszán, de a Damjanich utca Bartók Béla út és Wesselényi utca közötti részén is fizetni kell majd – adta hírül a beol.hu.

B.A.