Békés megye vezető hírek

Biztonságosak a játszóterek Békésben?

Biztonságosak a játszóterek Békésben?

A megye számos településén gondoskodnak a játszóterek felülvizsgálatáról május folyamán – van, ahol már elvégezték, s olyan is, ami csak most kerül majd sorra. Fejlesztések szintén történtek Békés megye több területén.

Több játszóteret és játszóelemet vizsgáltak felül a közelmúltban Békés megye településein, s vannak, amelyek vizsgálata most van folyamatban.

Gyulán 22 játszótér és 135 elem került ellenőrzésre – a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. dolgozói festéseket végeztek, megjavították, amit fontos volt – mondta el a beol.hu-nak a város főkertésze, Szászné dr. Várkonyi Adrienn.

A gyulai játszótereket egyébként négyévente vizsgálja meg külső szakértők csoportja.

Tart a Békés megyei játszóterek felülvizsgálata

Tart a Békés megyei játszóterek felülvizsgálata

Békésen négy játszótér működik, s a szabályoknak megfelelően azokat naponta, negyedévente és évente ellenőrzik. Az elemek állapotát a mezőőrök és a közterület-felügyelők is figyelik, tisztántartásukért a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. felelős – írta meg a beol.hu.

Sarkadon több fejlesztést terveznek, ebben a városban szintén fokozottan figyelnek a játszóterek állapotára. A Kálvin téri játszóteret az elmúlt években többször is bővítették, most azonban inkább fejlesztenék, mint hogy elemeket vásároljanak. M

okán István polgármester és Kővári Arnold osztályvezető elmondása szerint sportparkot létesítenének például a Gyöngyösi hídnál, s a Táncsics tér is összetett fejlesztésen esne át.

Gyomaendrődön tíz játszótér áll a gyerekek rendelkezésére, a vizsgálatokat most végzi az önkormányzat. Új játszóeszközöket 2 éven belül szereznének meg, ám a meglevő játszótereken egy-két elavultabb játékot kicserélnek.

Bővítés nem várható Dévaványán sem, ahol egy játszótéren kapcsolódhatnak ki a lurkók. Újkígyós három játszótérrel rendelkezik és egy gördeszka-parkkal. Szebellédi Zoltán polgármester elmondta, hogy tavasszal mindig homokot cserélnek ezekben, s megjavítják az esetleges hibákat – idén egy csúszdát kell másikkal helyettesíteni – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.