Békés megye vezető hírek

Békési óvoda kapott országos díjat a kertjéért

Békési óvoda kapott országos díjat a kertjéért

A legszebb konyhakertek elnevezésű versenyen nyert el országos elismerést a Békési Kistérségi Óvoda Székhely Óvodája: a Fürkész Központi Óvoda gyümölcsösével, valamint zöldségeket-, fűszereket és gyógynövényeket tartalmazó kertjével szerezte meg a díjat.

Országos díjjal jutalmazták a békési Fürkész Központi Óvodát. Az idei megmérettetésre az intézmény zöldséges-, gyógynövényes- és fűszerkertjével, illetve gyümölcsösével nevezett be.

A verseny ötlete Karcag alpolgármestere, Kovács Szilvia fejében fogalmazódott meg, a program célja elismerni a kertművelők munkáját. Ezzel a családokat és a gyermekeket is arra sarkallják, hogy otthon is hozzanak létre konyhakertet és gondoskodjanak róla – írta a beol.hu.


Díjat kapott a békési óvoda - az Agrárminisztériumban vehették át

Díjat kapott a békési óvoda - az Agrárminisztériumban vehették át

A kertekben számos zöldséget és gyümölcsöt lehet megtermelni, amelyet a család fel tud használni.

A Fürkész óvoda kertjét kétszer nézte meg a zsűri – az intézmény a közösségi-intézményi kategóriában nyerte el a városi első díjat, mely további lehetőséget kínált, hogy az óvodát országosan is jelöljék az elismerésre.

Az eredményhirdetést Budapesten, az Agrárminisztériumban tartották, ahol a korábbinál jóval több, 45 országos díjat adtak át – tudatta a beol.hu.

Közösségi kategóriában 7 országos díj került kiosztásra, ezek egyikét kapta a békési BKÓB-Fürkész Központi Óvoda.

Az elismerés keretében Györfi Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész munkáját, egy bronz kisplasztikát és elismerő oklevelet vehetett át Fazekas Klára tagóvoda-vezető, valamint egy Katica –csoportos gyermek, Kovács Jázmin. A díjat Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, illetve Kovács Szilvia programigazgató adta át – írta meg a beol.hu.

Fotó: beol.hu

B.A.