Békés megye vezető hírek

Békéscsabán lehet az új Volkswagen gyár?

Békéscsabán lehet az új Volkswagen gyár?

Elképzelhető, hogy a Békés megyei székhelyre esik a nagy autógyár választása – német források szerint Közép-Európában épít új üzemet a Volkswagen, s akár Békéscsaba is lehet a helyszín.

Bár a pontos helyről még nincs meg a döntés, elképzelhető, hogy Békéscsabán kezdik el építeni az új Volkswagen gyárat. Németországi források szerint Közép-Európában tervezi az üzemet a híres autógyártó, de egyelőre nem tudni, hol – tudatta a beol.hu. A német Automobilwoche cikkére hivatkozva több magyar lap is megírta, hogy a Volkswagen Győrben létesíthet üzemet, mivel ugyanitt működik a csoporthoz tartozó Audi Hungária Zrt. is – a világ legnagyobb motorgyára, 11 ezer dolgozóval.

Noha a német sajtó már Romániát és Bulgáriát is kilátásba helyezte, az értesülések szerint a Volkswagen inkább magyar, lengyel, cseh és szlovák helyszínek közül választana – írta meg a figyelo.hu, amely szerint közben a hazai lobbi is beindult a békéscsabai vagy pécsi helyszínért, Győrt ugyanis már túlfejlesztettnek tartják – olyan helyszínre sarkallnák a gyárat, ahol hiányzik az ipar – tudatta a beol.hu.

Fotó: volkswagen.hu

B.A.