Békés megye vezető hírek

Békéscsabán két bicikliút is megújul

Békéscsabán két bicikliút is megújul

Két kerékpárutat újítanak fel a megyeszékhelyen – a Berényi úti temetőtől Mezőmegyer felé tartó és a Gerla irányába haladó bicikliút legrosszabb szakasza is megújul.

Felújítanak két kerékpárutat Békéscsabán. Az egyik a Berényi úti temetőtől induló, Mezőmegyerre vezető út, melyet teljes hosszában javítanak. A másik pedig a Gerla irányába haladó kerékpárút, melynek a talán legrosszabb szakaszát cserélik ki, vagyis az egykori Május 1. termelőszövetkezettől az Ó-Körös hídjáig vezető részt – tudatta a beol.hu.


Minderről Szarvas Péter polgármester számolt be, hozzátéve, hogy mindezek mellett a Szarvasi út végén, a Linamar cégnél levő buszmegállónál létrehoznak egy zebrát is.

A fejlesztéseket ismét a Modern Városok Program keretében valósítják meg. Az infrastrukturális beruházások segítik a helyi vállalkozásokat is, hiszen a munkatársak biztonságban közlekedhetnek oda-vissza – írta meg a beol.hu.

A kivitelezést egyébként egy tiszakécskei székhelyű cég végzi majd el. Annak értéke összesen nettó 400 millió forint – tudatta a lap.

B.A.