Békés megye vezető hírek

Békéscsaba: új épületekkel nyitnák a turistaszezont

Békéscsaba: új épületekkel nyitnák a turistaszezont

A Modern Városok Program keretében újul meg a megyeszékhelyen a könyvtár és a Csabagyöngye Kulturális Központ környéke. A jelenlegi koronavírus-helyzetben építkezésre használják az időt.

Több milliárd forint értékű beruházás a Modern Városok Program, melynek részeként Békéscsabán is megújul számos dolog, közülük a legújabb a megyei könyvtár és a Csabagyöngy Kulturális Központ környéke – tudatta a beol.hu.

A megvalósuló projekt részeként Békéscsabán Munkácsy-negyedet alakítanak ki. Opauszki Zoltán, a megyeszékhely turisztikai tanácsnoka elmondta: építkezésre kell használni a jelenlegi időszakot.

A Munkácsy-negyed fejlesztése véleménye szerint erősítené Békéscsaba kulturális életét. A város a kulturális és a gasztronómiai turizmus terén is jelentős értékeket, produkciókat tud felmutatni.

A közeljövőben teljesen új kiállítást terveznek a múzeumba, megújul a Munkácsy Emlékház és környezete és az ott található tárlat. Közterületeket szintén fejlesztenek, így jön létre a kulturális negyed. A munkálatok összességében több milliárd forintba kerülnek – írta meg a beol.hu.

Opauszki Zoltán kifejtette, hogy mivel jelenleg a kulturális élet és a turizmus leállt, az időszakot fel tudják használni építkezésre. Abban bíznak: mire teljesen újraindul minden, sokkal vonzóbb város lesz Békéscsaba.

Hozzátette, hogy a CsabaPark fejlődik, s kezdődik nemsokára a Wenckheim turista- és kerékpárút építése is.

A munkálatok, melyek a napokban kezdődtek el a Derkovits soron, a megyei könyvtár és a Csabagyöngye Kulturális Központ körül, előreláthatólag 2020 végéig tartanak majd – tudatta a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.