Békés megye vezető hírek

Békéscsaba 250 új munkahellyel bővül

Békéscsaba 250 új munkahellyel bővül

A Békés megyei székhelyen bővít a Linamar Hungary Zrt. Az autóipari beruházás 17,6 milliárd forintot fektet be Békéscsabán, mellyel új munkahelyek is létrejönnek.

Új, 17,6 milliárd forintos beruházás kezdődik meg Békéscsabán: a Linamar Hungary Zrt.a stratégiai céljaival összhangban tervezi új technológiák bevezetését, valamint a termelőkapacitások növelését a „Elektromos hajtáslánc gyártás és kapacitásbővítés” pályázat keretében – ezzel az e-mobilitás terén is erősíti pozícióját – adta hírül a beol.hu.

A beruházáshoz a kormány 3,9 milliárd forinttal járul hozzá, tekintettel a kiemelkedő hpzzáadott értékre és a 250 új munkahelyre.


Kétszázötven új munkahely jön létre a Linamar bővítésével

Kétszázötven új munkahely jön létre a Linamar bővítésével

A 17,6 milliárdos pályázat a befektetés része, ennek keretében gépbeszerzést és munkahelyteremtés valósítanak meg. A kormány által hozzáadott összeg vissza nem térítendő támogatás.

A kanadai vállalat saját fejlesztésű elektromos hajtásláncot gyárt a Daimler német cég megrendelésére – mindezt a 10 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban tudják kivitelezni – írta meg a beol.hu.

A projektnek köszönhetően harmadik telephelyet hoznak létre, s ezzel részt vesznek az autóipar átalakításában.

A vadonatúj, méretes csarnokban 250 munkavállaló dolgozhat majd. Irodákat, öltözőt és étkezőt is kialakítanak.

A csarnok építését már megkezdték, várhatóan 2019 augusztusában fejeződik be.

Fotó: linamar.hu

B.A.